Monthly Archives: oktober 2010

Kanelbulletårta

Kanelbulletårta

Får det lov att vara en bulle till kaffet? 😀

Det är verkligen extra kul när resultatet liknar ens vision 😀 Jag fick en beställning från en arbetskamrat på en tårta som skulle se ut som en kanelbulle. Fick upp en bild i huvudet direkt, och slutresultat blev nästan exakt som den bilden 😮 :-) Var inte så svår att få till heller som jag trodde från början. Innan jag täckte tårtan med sugarpaste så rullade jag en låååång smal rulle med sugarpaste. Ringlade runt den på grädden och sedan täckte som vanligt. Målade sedan med brun pulverfärg i fårorna som blev. Och limmade sedan sockerkulor som pärlsocker :-)

Innehåll:
Ljus botten, vit chokladfluff och jordgubbsmousse.
Spacklad med grädde. Lång sugarpasterulle ringlad på grädden.
Täckt med sugarpaste.
Kanel = brun pulverfärg
Pärlsocker = sockerkulor.

Över 1000 klick!!

Wow!

Den 11 september startade min man denna blogg till mig. Idag den 15 oktober har jag haft över 1000 klick på bloggen!! 😮 Detta trodde jag faktiskt inte!! Att på lite mer än en månad ha över 1000 klick på bloggen. Och det med minst ett klick om dagen 😮 Helt otroligt.

Ja, då måste jag skärpa mig och bli mer aktiv. Har planer på att lägga upp steg-för-stegbeskrivningar på olika dekorationer. Har funderat på att prova göra en högklackad sko. Fast än har jag inte kommit igång. Så lite spark i baken behöver jag nog haha. Hmmm, vad mer kan jag tänkas lägga upp på bloggen?

Kom med förslag på vad ni vill att jag skall ta upp.
Något som saknas på bloggen?

Kom med förslag så skall jag göra mitt bästa för att fixa till det :-)

Tack alla som läser!

Svarta babyconverse

Svarta babyconverse

Efter att ha sett flera som har gjort små babyconverse på tårtor, så var jag ju bara tvungen att testa själv. Var inte så svåra att göra, fast min modelleringspasta ställde till det för mig. Den har nog legat lite för länge då den vart smulig och svårjobbad. Tror det är dags att köpa ny 😀 Blev ganska nöjd ändå då det ändå var första gången. Så dessa kommer jag definitivt att göra igen.

Någon som vill ha tårta med ett par babyconverse på? 😀

Kanelbullar

Kanelbullar

Solskensbullar

Då har man bakat lite kanelbullar till Kanelbullens dag den 4/10. Halva degen fick bli solskensbullar. Kul att testa något nytt :-) Inte var det svårt heller. Bara att rulla bollar av degen. Göra en grop och spritsa eller klicka i vaniljkräm i gropen. Pensla med uppvispat ägg och sedan gräddas. När dom svalnat doppas dom i smält smör och sedan i socker. Mums!

Morotskaka

Morotskaka med glasyr och liten blomma.

Morotskaka med glasyr och liten blomma.

Hade beställt en bakform i silicon från Electrolux. När jag nu hade fått hem den ville jag testa den på en gång. Kunde först inte komma på vad för kaka jag skulle göra. Till slut kom jag fram till morotskaka. Hade aldrig gjort det innan, så det blev två nya grejer på en gång 😀 Riktigt lyckat blev det oxå. Såååå gott det är med morotskaka 😀

Detta receptet använde jag: morotskaka med glasyr