Monthly Archives: december 2010

Jultomte

Jultomte

För någon månad sedan fick jag en förfrågan att göra en jultårta med en tomte på. Direkt poppade tomtens ansikte upp i mitt huvud. När det var dags att göra tårtan och leta efter bilder så hittade jag inte ”den” bilden som jag tänkt på från början. Denna bild var den som var mest lik den bild jag hade i huvudet. Så då fick det bli den :-)

Innehåll:
Ljus botten, vit chokladfluff och mango/passionsmousse.
Spacklad med grädde.
Täckt med marsipan.
Dekorerad med sugarpaste och sockerkulor.
Alla svarta detaljer är handmålade med svart pastafärg.

Grattis Hanan

Grattis Hanan

I måndags fick jag en förfrågan om jag hann göra en tårta till idag, torsdag. Självklart gör man det :-) Det är ju sååå kul att göra tårtor! Det jag hade att gå på var: Stort rött hjärta med texten Grattis Hanan och blommor. Så här blev min tolkning denna gång :-)

Innehåll:
Ljus botten, vit chokladfluff och coccosmousse.
Spacklad med grädde.
Täckt med marsipan.
Dekorerad med sugarpaste och några sockerkulor.

Pepparkakshjärta

Pepparkakshjärta

I onsdags fick jag en beställning på en liten 4-6bitars med pepparkaksbotten. Beställaren undrade om jag skulle hinna med det. Och ja självklart ställer man upp på det :-)

Innehåll:
Mjuk pepparkaksbotten och två lager mandelgrädde.
Spacklad med grädde.
Täckt och dekorerad med sugarpaste.

Lussebullstårta

Lussebullstårta

Fick för mig att jag skulle göra en tårta som såg ut som en lussebulle. Och jag måste nog ändå säga att jag vart ganska nöjd :-) Min andra täckta tårta med marsipan. Det är minst lika kul och lätt att täcka med marsipan som med Ballinas sugarpaste.

Innehåll:
Saffransbotten och mandelgrädde i två lager.
Spacklad med grädde.
Täckt med marsipan.
”Russinen” är sugarpaste.

Finlands statsvapen

Finlands statsvapen
Finlands statsvapen, närbild
Min första mjölkfria tårta. Hade svårt att hitta rätt grädde då affärerna runt här jag bor inte hade det jag sökte. Till slut hittade jag en sojagrädde som gick att vispa. Blev precis som riktig grädde, så det var skönt att ha lyckats med det. Dock smakade det ganska mycket soja, fast det gjorde inte så mycket. Jag tyckte ändå att det smakade bra. Man är ju tvungen att smaka fyllningarna :-D, vill ju inte leverera en tårta som inte smakar bra.
Lite extra kul med dekoreringen, men ack så pilligt. Fast det är ju det som kul, trots att en del svordomar flög rätt bra. Tur att jag var ensam hemma då 😀
Innehåll:
Ljus botten, glasscreme och blåbärsmousse med blåbär på.
Spacklad med sojagrädde.
Täckt och dekorerad med sugarpaste.