Monthly Archives: maj 2012

Homer Simpson

Homer Simpson

Fick en beställning från en arbetskamrat. Även denna dekor har jag gjort tidigare, fast med annan färg i botten på ”explosionen” och donutsen är här doppade i vit choklad med strössel för att se annorlunda ut.

Innehåll:
Ljus botten, mango/passionsmousse och kokosmousse.
Spacklad med grädde.
Täckt med marsipan.
Dekorerad med sugarpaste.
Donutsen doppade i smält vit choklad med strössel på.

Lego Ninjago

Lego Ninjago

Fick en beställning på en Lego Ninjago-tårta. Kul med nya figurer :-) Den fick även godkänt av sonen som såg direkt vad den föreställde :-)

Innehåll:
Ljus botten, jordgubbsgrädde och glasscreme,
Spacklad med grädde.
Täckt med sugarpaste.
Text i sugarpaste.

Mimmi

Fick en beställning via en arbetskamrat. Beställaren ville inte ha så sött på utan ville ha med mandelmassa då hon tyckte att det var mindre sött än marsipan. Dock går det inte så bra att täcka en tårta med mandelmassa. Men för att kunna tillgodose önskemålet så mycket som möjligt och för att kunna täcka tårtan, fick blanda mandelmassan med sugarpaste. Det var väl på håret att det gick, men det gör jag inte igen kan jag säga. Belv så tort och det torkade ut dekoren så mycket att blommorna började spricka :-( Jag hoppas att blommorna höll sig tills det var dags att äta upp tårtan. Och jag behöver verkligen öva på att modellera 😀

Innehåll:
Ljus botten, vit chokladfluff och mjölkchokladfluff.
Spacklad med grädde.
Täckt med mandelmassa/sugarpaste (rosa delen)
Täckt med sugarpaste (vit delen)
Dekorerad med modelleringspasta.

Smurfan till Iza

Smurfan till Iza

Fick en beställning av en arbetskamrat på Smurfan. Självklart gör man ju det :-) Har gjort en tidigare, så för att göra en variant på den fick denna Smurfan en blomma på mössan 😀 Är laktosfri.

Innehåll:
Ljus botten, jordgubbsgrädde och vit chokladfluff.
Spacklad med laktosfri grädde.
Täckt och dekorerad med sugarpaste.